© rr

Steekpartij in rijschool: man in levensgevaar

Een theoretische rijles in Deurne is gisteren uitgedraaid op een steekpartij. Drie personen raakten gewond, een van hen verkeert in levensgevaar. De dader is op de vlucht

sam reyntjens

“De rijschool wordt uitgebaat door enkele mensen van Turkse origine”, vertelt Ken Witpas, woordvoerder van het Parket Antwerpen. “Zij geven doorgaans lessen aan mensen van allochtone origine.”

Gisterenmiddag waren er onder meer twee Afghaanse mannen aanwezig. “Tijdens de lessen is het tot een heftige discussie gekomen tussen de mensen van de rijschool en de Afghanen”, bevestigt Witpas. “Een van de Afghanen heeft tijdens die ruzie een mes getrokken en heeft daarmee verschillende steekbewegingen uitgevoerd.” Bij de steekpartij vielen uiteindelijk drie gewonden. Een persoon raakte lichtgewond door het duw- en trekwerk dat ontstaan was. Een andere liep snijwonden op aan de hand toen hij het mes probeerde af te weren.

Levensgevaar

Voor een man was de schade echter veel groter. Hij liep een ernstige steekwonde op in de hals. “Het slachtoffer werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis”, aldus Witpas. Volgens de laatste informatie vocht de man gisterenavond nog steeds voor zijn leven. “De verdachte blijft momenteel op te sporen”, luidt het bij het parket.

Lees het volledige verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER