© BERT DE DEKEN

Moord zonder lijk: Rubens Mens veroordeeld tot 25 jaar cel

Rubens Mens is door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor de moord op Younes Bizrane. Het lijk van het slachtoffer is tot op heden niet gevonden.

HHM

Rubens Mens moest zich voor de rechtbank in Turnhout verantwoorden voor moord op Younes Bizrane, een Marokkaan die sinds 2008 in ons land verbleef en hier regularisatie had aangevraagd. Volgens het onderzoek werd hij op 22 november 2013 door Mens vermoord als wraak voor een eerdere verkrachting. Zijn lichaam werd weliswaar nooit gevonden.

In de maanden die volgden, biechtte Mens aan vijf verschillende personen - drie familieleden en twee vrienden - op dat hij Younes had vermoord. Tegen zijn zus vertelde hij de meeste details: hij had Younes gedrogeerd met twee slaappillen en vervolgens gewurgd op bed omdat het slachtoffer hem verkracht had. Het lijk begroef hij vervolgens in een park nabij de Belgisch-Duitse grens.

Rubens Mens biechtte de moord ook op aan zijn stiefbroer. Die stapte naar de politie. Tegenover de politie heeft de verdachte de moord altijd ontkend. De eerdere bekentenissen tegenover familie en vrienden waren naar eigen zeggen verzonnen verhalen.

De rechter besliste woensdag om de man te veroordelen tot een gevangenisstraf van 25 jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER