Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) wil de stemming uitstellen en vraagt een hoorzitting.
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) wil de stemming uitstellen en vraagt een hoorzitting. © BELGA

CLB's trekken aan alarmbel over bijsturing M-decreet: "Overhaaste maatregelen"

In een open brief trekken 83 Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) aan de alarmbel over de geplande bijsturingen aan het M-decreet. "De maatregelen baren ons zorgen", staat in de brief die het persagentschap Belga kon inkijken. 

19 reacties

  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Mr Denil: de tijd van communisme versus kapitalisme is gelukkig voorbij. U loopt nog een paar decennia achter...En als ik de zogenaamde groenen kan dwars zitten, doe ik dat met het grootste plezier. Wat u met uw simplistische logica daarvan vindt, interesseert me niet.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het onderwijs is net als de samenleving, philippe dusablon. Ook daar vind je nog altijd plaatsen en mechanismen waar men discrimineert en sommigen taxeert op basis van hun afkomst. Zal er trouwens niet op verbeteren met partijen die vinden dat onderwijs terug meer elitair mag zijn. En de laatste die het zullen toegeven zijn deze in het onderwijs en hun minister. Maar dat betekent niet dat je moet veralgemenen en stellen dat alle CLB's en onderwijsdeskundigen incapabel zijn.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    CLB, vroegere PMS: vraag aan deze mensen of ze MBTI kennen en kunnen toepassen en er rekening mee houden. Meer dan 90 procent kent dit niet. Hoe vaak worden er IQ testen uitgevoerd op leerlingen? Hoog tijd om ganse CLB te ontslaan en bekwame mensen aan te werven!
  • philippe dusablon

    6 jaar geleden
    CLB...overbodig instituut. Bestaat enkel om omhoog gevallen nietsnutten een goed betaald jobke te geven. En ik weet waarover ik spreek, mijn kinderen zijn alle 3 univ afgestudeerd en hebben een goede job, alhoewel het geen optie was om hen deze kans te geven vermits niet capabel, wel...... ik weet nu wie niet capabel en overbodig is!
  • Dalila Bouchalaa

    6 jaar geleden
    Kinderen met bijzondere noden hebben recht op bijzonder onderwijs. Het is misdadig hen koste wat het kost, omwille van wat wereldvreemde principes, in het gewone onderwijs te dwingen. Het enige goede wat ze met dat M-decreet kunnen doen is het afschaffen. Had nooit ingevoerd mogen zijn.