REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Marsjeep Curiosity vindt organisch materiaal op Rode Planeet dat kan wijzen op buitenaards leven

Marsrover Curiosity heeft organische moleculen in drie miljard jaar oude afzettingsgesteenten op de Rode Planeet en variërende hoeveelheden methaan in de Martiaanse atmosfeer gevonden. Dat heeft NASA meegedeeld. De vondst van organisch materiaal kan erop wijzen dat er leven op Mars is geweest, maar een bewijs daarvoor is het niet. Het methaangas kan dan weer eventueel wijzen op leven dat er nu nog zou zijn.

63 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Het antwoord op de vraag van David Bowie is there life on mars (1973) zit er weldra aan te komen. Ik geloof wel dat er ooit één of meerdere levensvormen kunnen geweest zijn in een ver verleden toen de zon nog helderder was.
  • Bernard Depreytere

    6 jaar geleden
    Er is ergens leven. Waar in het heelal, weten we nog niet, maar komt wel. Mars ligt in de gouden gordel. Dus er kan ook iets zijn. Dat dat wagentje nog rijd is doordat ze berekent hebben met veel te strenge waarden, waardoor alles trager kapot gaat. Als je iets wil zeggen spreek met data. Heb ik niet gedaan, maar zoek het op je zult versteld staan. We moeten ook stoppen met leven te zoeken die leven op zuurstof. Er zijn plaatsen waar leven is in een zuurpoel rond vulkanen. Enz.
  • Marc Puystiens

    6 jaar geleden
    Toch een knap staaltje van techniek. Dat toestelletje was oorspronkelijk gemaakt om 90 dagen rond te rijden. Na 6 jaar, bijna 2200 dagen later werkt hij nog steeds, zelfs na de barre winters ginder. Knap knap knap.
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Kan er eventueel op wijzen....is geen bewijs.....kan ook eventueel......mensen toch, wacht tot er echt leven is gevonden en zet het dan op papier.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Uranus en Neptunus hebben een atmosfeer dat grotendeels uit methaan bestaat, zonder enig teken van leven dus.....