E313 versperd door ongeval met vrachtwagens: vaststaand verkeer mag terugdraaien

© bfm

© BFM

© bfm

© bfm

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de E313 ter hoogte van Ranst in de richting van Hasselt is woensdagnamiddag de rijbaan volledig versperd door een ongeval met twee vrachtwagens. Een bestuurder zat gekneld in zijn stuurcabine en raakte zwaargewond. De verkeershinder is enorm en laat zich voelen tot voorbij de Antwerpse ring.

bap

Omdat het takelen en opruimen van de baan nog enige tijd in beslag zal nemen, heeft de politie besloten het vaststaand verkeer te laten terugdraaien. Zo kunnen de bestuurders die al meer dan een uur vastzitten tussen het knooppunt Ranst en de plaats van het ongeval, een afstand van 2 kilometer, terugkeren naar het knooppunt met de E34. Dat gebeurt via de pechstrook. Vrachtwagens moeten zich eerst op de linkerrijstrook zetten om zo te kunnen keren. Rond 18 uur waren de hulpdiensten nog bezig met het opruimen van de lading van een van de vrachtwagens.

Het andere verkeer wordt omgeleid via het knooppunt Ranst en moet daarna een lokale omleidingsroute volgen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt wie zich vanuit Antwerpen naar Hasselt begeeft, via Brussel (E19) rijdt. Het verkeer richting Herentals, Geel en Mol gaat best via de E34.

Keten van ongelukken en files

Op de E313 ter hoogte van Massenhoven gebeurde er rond 15 uur een ongeval waarbij één rijstrook versperd was. In de file die daarna ontstond, reed een vrachtwagen iets voor 16 uur in op een andere vrachtwagen. Heel wat brokstukken kwamen op de weg terecht waardoor de rijbaan volledig versperd is.

Een bestuurder van een van de voertuigen zat gekneld in zijn cabine en moest door de brandweer, die met vier korpsen ter plaatse was, bevrijd worden. De bestuurder raakte zwaargewond.

De hinder door het ongeval was in de avondspits voelbaar tot in Antwerpen. Rond 17.15 uur stond er een file op de E17 richting Antwerpen van Kruibeke tot de Kennedytunnel en op de Ring van de Kennedytunnel tot de aansluiting met de E313. Op de E313 richting Antwerpen stond een kijkfile

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen