AP
Volledig scherm
© AP

Onze tennisexpert Filip Dewulf over vrouwenfinale Roland Garros: "Winst Halep is zegen voor damestennis"

TennisTien jaar na haar juniorentitel in Parijs en 40 jaar nadat haar manager Virginia Ruzici de laatste Roemeense winnares werd op Roland Garros, greep Simona Halep meer dan verdiend haar allereerste grandslamkroon. Een zegen voor het damestennis. We leggen het even uit.

15 reacties

  • lieve raes

    6 jaar geleden
    ja, hopelijk is het tijdperk van 'kloppen op ballen' voorbij en gaan we weer mooi tennis zien bij de meisjes !!!
  • j hm

    6 jaar geleden
    Hopelijk worden Halep en Stephens echte vast waarden want de meesten zijn al langer uitgekeken op vooral S.Williams en haar fantonten!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Men moet geen kip zijn om een ei te kunnen herkennen. Dewulf was overigens een behoorlijk goede speler. En Halep is een heel complete speelster. Die het niet moet hebben van een eenzijdig wapen zoals brute kracht, een opslag of haar lengte. Daarom is het mooi voor het tennis dat een dergelijke speelster wint.
  • Freddie HEREMANS

    6 jaar geleden
    Ze krijsen allemaal, Didier. Het geluid dat Stephens maakt is dat van een hondje dat in haar sakoche zit haha. En aan de zageventen hieronder : het is niet omdat Dewulf geen topper was dat ie geen deftige analyses kan maken he, of zijn jullie soms experts ? Ik alvast niet, gewoon een sportliefhebber met een mening. En nu uitkijken naar Nadal -Thiem. En die maken ook geluiden...
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Marc Sierens, u bent nog niet zo oud zeker ? Filip Dewulf was een van onze beste tennissers ooit.