VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

WK-truitje van €90? Amper €1 voor de fabrieksarbeider die het maakte

Een officieel WK-truitje van de Rode Duivels kost bij ons in de winkel 90 euro. En amper één euro daarvan gaat naar de fabrieksarbeider die het gestikt heeft. De minimumlonen in de fabrieken in Azië worden ook alsmaar lager, omdat grote sportmerken steeds meer geld moeten uitgeven om de grote landen en voetbalsterren aan zich te binden. Dat staat in het 'Foul Play'-rapport van de internationale Schone Kleren Campagne en de Franse organisatie Collectif Éthique sur l'étiquette.

50 reacties

  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Fout in artikel geen 1 euro per truitje gemaakt eerder 1 a 2 euro per dag om er honderden te maken.
  • Marc van Hespen

    6 jaar geleden
    Eigenlijk ligt de fout bij de Federaties (hier in België de Belgische Voetbalbond). Die eisen een (grote) vergoeding van die (sport)kledinggiganten om "Rode Duivel"-shirts, -shorts en andere gadgets te mogen maken. En dan die fabrikanten die ook nog eens dubbel en dik profiteren van de hype! Ons "nationaal gevoel" maakt ons onrechtvaardig...
  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    En hoeveel krijgt weer de Staat (BTW) van dat geld erop?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Op de schone schijn verkopers mag geen kritiek gegeven worden want dan ben je een populist of slechte Belg. Calvo en Co keek van in de VIP en knikte dat het thuis hoort in hun politiek correcte gedachten goed.
  • Jos Mussen

    6 jaar geleden
    €1.00 per truitje voor de maker. Hij of zij zal er toch meer dan één maken per dag. Lijkt me op het einde van de dag nog een behoorlijk loon.