Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Muggen komen helemaal niet op licht af, krabben werkt averechts en meer feiten en fabels

Het is je misschien al opgevallen, maar er zijn een pak meer muggen dan normaal. En het wordt er absoluut niet beter op deze zomer. Door de hoge temperaturen en veel regen komt dezer dagen de tweede generatie steekmuggen tevoorschijn. Daarom een aantal feiten en fabels over die rotvervelende beestjes op een rij.

16 reacties

  • Gerda Rousseau

    6 jaar geleden
    Doordat ik veel in Suriname ben en daar regelmatig gestoken wordt door tropische 'turbomuggen', heb ik als ik hier ben helemaal geen last van muggenbeten. Niet dat ze mij niet bijten, maar ik ben er met de tijd immuun voor geworden, blijkbaar... Mij hoor je niet klagen!
  • Rene Dannau

    6 jaar geleden
    eet meer gerechten met look.
  • Linda Van Gugte

    6 jaar geleden
    Wij laten de venster wijd open en zetten een krachtige ventilator aan. Dit geeft een zeer sterke luchtcirculatie wat het co2 die je dus uitademt dermate verdunt zodat de " search device " van de mug het noorden bij verliest en je onvindbaar wordt. Reeds 11 jaar met succes toegepast. Men zegge het voort,
  • Joris Janssens

    6 jaar geleden
    Picaridin of icaridin is een goed alternatief voor DEET. Minder giftig maar even effectief.
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Jeff Smulders, wat mieren betreft, als je weet waar ze uit de grond komen, moet je kaneel strooien en weg zijn de mieren.