AFP
Volledig scherm
© AFP

Yoka overleefde de Holocaust en werd als kind ook van haar ouders gescheiden: "Dat trauma heeft me mijn hele leven lang achtervolgd"

Yoka Verdoner overleefde de Holocaust. De huidige gebeurtenissen in de Verenigde Staten waarbij migrantenkinderen van hun ouders worden gescheiden, roepen hartverscheurende herinneringen op bij de Joodse vrouw van Nederlandse afkomst die nu in Californië woont. "Ik weet uit ervaring wat dit met je doet als kind. Het zijn littekens voor het leven."

14 reacties

  • Denise De Meersman

    6 jaar geleden
    dit kan je niet met elkaar vergelijken!
  • P R

    6 jaar geleden
    Tijdens de holocaust werden mensen gedwongen naar vernietigingskampen gevoerd. Deze mensen zijn illegale migranten die willens nillens regels en wetten overtreden. Van een kromme vergelijking gesproken zeg!
  • Brigitte van der Zalm

    6 jaar geleden
    We kunnen idd ni blijven openstaan vllr iedereen maar kinderen horen bij hun ouders Deze kinderen worden nu blootgesteld aan mensen met slechte bedoelingen Worden er niet genoeg kindjes misbruikt? Hoe ga je dat aan die ouders uitleggen dat hun kind is verdwenen of sex uitgebuit? Komaan he mensen, dit kan NiET!!!
  • peter destoop

    6 jaar geleden
    kinderen scheid je niet van hun ouders, welke ook de situatie is. Stel U zelf in de plaats, dat uw kind voor uw ogen weggenomen wordt. Je zal wel anders piepen.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    De wereld van open grenzen hype heeft weer een kluif om aan te knagen. En geen enkel middel, vergelijking, doomscenario...wordt gemeden. Wat moet er volgens al de voorstanders van ongeremd inwijken gebeuren? Ze laten komen zoals ze willen tot het hier uitpuilt en zij nog alleen zullen overblijven. Zullen ze dan beter zijn dan nu? Wij zullen in elk geval slechter af zijn, dwz ook zij die migranten promoten en verheerlijken.