Mawda werd begraven op 30 mei.
Volledig scherm
Mawda werd begraven op 30 mei. © Baert Marc

Federaal parket wil luik mensensmokkel van onderzoek naar dood Mawda (2) overnemen

BinnenlandHet federaal parket wil het luik mensensmokkel van het onderzoek naar de dood van de Iraaks-Koerdische kleuter Mawda van het parket van Bergen overnemen. Dat besluit is eigenlijk al genomen, maar procedurekwesties staan de federalisering van dat luik nog even in de weg. Dat meldt het federale parket, dat een bericht in de krant De Standaard bevestigt. Het parket van Bergen blijft het onderzoek leiden naar het fatale politieschot.

17 reacties

  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    @ Bernd Vaes: U schrijft "Inderdaad, zelfs in de Far West schiet politie nooit op een wagen vol mensen." Ook niet als dat busje een politieversperring wilt doorbreken en daarbij één of meerdere politieagenten in levensgevaar brengt??? Ik vrees dat in de Far West er NIEMAND meer levend uit het busje gekomen was.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Dit is typisch zulk een onderzoek waar flater op flater wordt gedaan. Of het moedwillig is weet ik niet maar het blijven flaters. Zoals Lea Van Heybeeck aanhaalt: vingerafdrukken op het stuur.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Foute berichtgeving, het kind bevond zich niet in de wagen maar iemand was zo zot om het uit de wagen te hangen.
  • Wilma Buttiens

    6 jaar geleden
    niets te regulariseren,gewoon het land uitzetten,de ouders zijn de oorzaak van de dood
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ze gaan dus vrijuit gaan van hun misdaden en nog proberen er zoveel mogelijk profijt uit te slaan. Wij gaan wel inleveren.