Reiziger trekt aan noodrem van trein om te kunnen uitstappen: “Gevaarlijk en illegaal”

In het station van Vilvoorde is dinsdagavond een trein tot stilstand gekomen nadat een reiziger aan de noodrem had getrokken. Dat bevestigt de NMBS. De IC-trein was onderweg van Antwerpen naar Brussel en zou normaal gezien niet in Vilvoorde stoppen, maar moest door de ingreep van de reiziger halt houden pal aan het perron van het station. Volgens de aanwezige treinbegeleider kon de reiziger in kwestie ook een van de deuren openen en de benen nemen.

Afgaande op de omstandigheden lijkt het erop dat de reiziger in kwestie de noodrem met opzet zo timede om te kunnen uitstappen in Vilvoorde. De NMBS kan dat echter niet bevestigen.

“Ik kan alleen bevestigen dat de treinbestuurder luchtverlies opmerkte omdat er ter hoogte van Vilvoorde aan de noodrem is getrokken”, stelt woordvoerder Bart Crols. “Uiteraard kan het absoluut niet de bedoeling zijn dat reizigers op een dergelijke manier gebruik zouden maken van een noodrem. Dat is gevaarlijk en illegaal. Het kan zelfs aanleiding geven tot vervolging.”

De trein liep door het incident een tiental minuten vertraging op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen