Archiefbeeld (niet de doodgeschoten leeuw).
Volledig scherm
Archiefbeeld (niet de doodgeschoten leeuw). © BELGA

Ontsnapte leeuwin Rani (2) naderde tot op 10 meter van bezoekers, eerste schot was dodelijk, ontsnapping wellicht menselijke fout

De jonge leeuwin die deze ochtend in dierenpark Planckendael ontsnapt was, is doodgeschoten omdat ze tot op 10 meter van bezoekers was genaderd. Verdovingspijlen brachten geen soelaas. Dat bevestigde Planckendael op een persconferentie. Wellicht kon leeuwin Rani ontsnappen na een menselijke fout. Het park heeft ondertussen de deuren opnieuw geopend.

613 reacties

  • Rens Vanhee

    6 jaar geleden
    Al de mensen die het 'maar' een dierenleven vinden schaam jullie! In de eerste plaats zouden al deze dieren niet zomaar opgesloten moeten zitten voor ons vermaak maar eigenlijk in een stroopvrij (ookal is dit onrealistisch) reservaat moeten zitten. Ook staan velen er niet bij stil dat er door ons toedoen al heel wat soorten uitgestorven zijn of dreigen uit te sterven.
  • Paula Collewijn

    6 jaar geleden
    De mens en zijn Ego. De mens heeft al genoeg schade aangericht. Sluiten dat Park, ALLE Parken ter vermaak van de mens. Dat zij wij meer dan meer verschuldigd aan de dieren. Brengt de dieren naar een respectvolle omgeving, hun eigen veilige omgeving, en als dat niet mogelijk is, naar een reservaat waar ze veilig zijn en niet te kijk staan.
  • Lambertus Thijs

    6 jaar geleden
    Thibault Janssens,blij dat er nog veel zijn die meer om de dieren geven. is uiteindelijk de mens die alles kapot maakt. Dieren horen niet opgesloten te zitten om te kijk te zetten voor de mens. Als ze jou zouden opsluiten en je krijgt de kans om te ontsnappen zou je het ook doen.
  • Katja Schraudy

    6 jaar geleden
    Dirk van dessel,niks proficiat dit was echter niet nodig.blijkbaar bent jij geen dierenvriend !!!!!
  • Jurgen Dekein

    6 jaar geleden
    Tbibault Janssens, hoe zou dat komen..?