Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Weyts vraagt onderzoek naar "verschrikkelijke en onuitlegbare" beslissing politie, GAIA hekelt "cowboymentaliteit"

Gedode leeuwVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) vindt het doden van de ontsnapte leeuw in Planckendael "verschrikkelijk en onuitlegbaar". Hij vindt dat er een onderzoek moet komen naar de beslissing van de politie om het dier te doden. Ook dierenrechtenorganisatie GAIA stelt zich grote vragen bij de dood van de ontsnapte leeuwin in dierenpark Planckendael. 

139 reacties

  • Alain Claessens

    6 jaar geleden
    Schande hoe Weyts de politie hier aanvalt. Hij zou hen beter verdedigen want ze hebben toch de bevolking beschermd. Denken ze daar bij de N-VA dan echt dat ze met alles wegkomen?!
  • Bart Vermeiren

    6 jaar geleden
    Weyts zou beter zijn mond houden over zaken waar hij totaal geen verstand van heeft.
  • Rudolf Leplae

    6 jaar geleden
    Weyts ( NVA) maakt zich graag interessant met prullen waar niemand ( tenzij enkele klassieke hartenvreters ) van wakker ligt. Is er echt geen ernstig werk te doen voor een minister ?
  • Guy Dupont

    6 jaar geleden
    En nu een parlementaire onderzoekscommissie? En veel bla bla.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    En hoe had men dan WEL het probleem moeten aanpakken ? Als de leeuw een kind had gedood was de reactie geweest : waarom had men de leeuw niet gedood ? Een leeuw is geen straatkat. Het is heel spijtig. De juiste vraag zou zijn : waarom zit een leeuw uberhaupt opgesloten enn hoe kon hij ontsnappen. De rest is een spijtig gevolg.