VIDEO. Oliespoor van 500 meter op Antwerpse Ring: baan na drie uur vrijgegeven

Op de Antwerpse Ring richting Nederland is ter hoogte van Antwerpen-Zuid vrijdagochtend brandstof op de weg terechtgekomen. De brandweer was massaal ter plaatse en kon de rijbaan na iets meer dan drie uur vrijgeven.

doro

Een vrachtwagen raakte vrijdagochtend een stuk ijzer dat op de weg was terechtgekomen. De brandstoftank van het voertuig raakte daarbij geraakt waardoor er olie op het wegdek belandde. De vrachtwagenbestuurder kon zijn lekkend voertuig 500 meter verder aan de kant zetten, niet ver van de oprit Berchem richting Nederland.

De Antwerpse brandweer was snel ter plaatse om de rijbaan schoon te maken, maar om 5.30 uur waren drie rijstroken versperd en ook de oprit Berchem werd afgesloten. Ook Brandweer Zone Rand, Hulpverleningszone Rivierenland en de Civiele Bescherming verleenden bijstand.

Omdat er slechts twee rijstroken beschikbaar waren op de Ring, stond er al snel een file richting Nederland en toen de ochtendspits op gang kwam, was het fileleed vooral op de E17 en E19 richting Antwerpen enorm. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt en dat bleef zo tot 9.30 uur.

Rond 8.30 uur kwam het verlossende bericht dat de weg was vrijgemaakt, maar het bleef daarna nog erg druk op de E34, E17 en E19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER