BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Vriendt reageert fel na bezoek woonunits Steenokkerzeel: "Een gouden kooi blijft een gevangenis"

 "Ook al doe je je best om de omstandigheden zo goed mogelijk aan te passen. Ook al probeer je zo hard om er een gouden kooi van te maken, het is en blijft een gevangenis". Zo reageert Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt vrijdag op de woonunits die in het gesloten centrum van Steenokkerzeel worden opgetrokken om er uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen op te sluiten met het oog op hun uitwijzing. "Dit is een brug te ver. De psychologische schade voor de kinderen is te groot".

48 reacties

  • Yannick Smans

    6 jaar geleden
    “Twee van de drie personen in open terugkeerwoningen keert effectief terug.” Volgens De Vriendt. Dus met andere woorden, 33% gaat lopen uit deze terugkeerwoningen en komt in de illegaliteit terecht? Dat lijkt me meer dan genoeg om stappen te ondernemen zoals Francken nu doet...
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Veel ouderen die 45 en meer jaar gewerkt hebben kunnen niet zo luxueus leven als die illegalen. Blijkbaars dat geen probleem voor de groenen.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    hebben alle politici een weddingschap lopen: "wie bezorgt nva en vb de meeste extra stemmen"?
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Het probleem is direct opgelost, de heer Wouter De Vriendt gaat ze bij hem thuis opnemen, hij gaat onderdak, voedsel en medische verzorging aanbieden, allemaal op zijn kosten, als hij dan ook nog de wettelijke verantwoordelijkheid voor die mensen op zich neemt is alles geregeld.
  • Carl Vonstein

    6 jaar geleden
    Mijnheer De Vriendt, zelfs al is het maar een derde dat in de illegaliteit verdwijnt, dan is dat een derde teveel. Enige doeltreffende oplossing is ze vast te houden in menselijke omstandigheden. Het terugsturen hoeft ook geen 30 dagen te duren indien jullie soort niet steeds dwarsliggen.