© FrMi

Zomeractiviteiten voor jeugd gebundeld in brochure

De gemeente heeft deze zomer voor het eerst een brochure samengesteld met een overzicht van alle zomeractiviteiten voor de Heerse jeugd.

Frank Missotten

“Via deze brochure willen we iedereen een overzicht bieden van alle activiteiten die in de gemeente georganiseerd worden door de jeugddienst, de jeugdverenigingen, speelpleinwerking, de bibliotheek, de buitenschoolse kinderopvang en het Huis van het Kind”, vertelt schepen van jeugd Kristof Pirard. “Nieuw vanaf dit jaar is dat speelpleinwerking Loeka Toeka, in samenspraak met de gemeente, de volledige opvang zal verzorgen tijdens de collectieve sluiting van buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje van maandag 18 juli tot en met vrijdag 29 juli. De monitoren van Loeka Toeka zullen dan de kinderen opvangen van 8 uur tot 18 uur. Wij zijn hen hier heel dankbaar voor. Deze brochure kan de ouders of grootouders ondersteunen in hun zoektocht naar opvang. Door lokaal samen te werken zijn we erin geslaagd om de verschillende initiatieven beter op elkaar af te stemmen.”

Speelotheek

Kinderen en ouders kunnen hun zomervakantie nog leuker maken door gratis speelgoed te lenen in de Speelotheek. “Dus hebben we ook de openingsuren uitgebreid”, zegt Pirard. “De speelotheek is in de vakantie open op maandag van 13 uur tot 19 uur, op woensdag van 10 uur tot 19 uur, op vrijdag van 9 uur tot 12.30 uur en zaterdag van 9 uur tot 12.30 uur. Woensdag is de ingang vanaf 16.30 uur via de Salvialaan. De speelotheek is gesloten van 21 tot en met 23 juli en op maandag 15 augustus.” Je vindt de Speelotheek op de benedenverdieping van het administratief centrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer