© BELGA

Kris Peeters trapt campagne af: “Antwerpen moet letterlijk en figuurlijk minder hard worden”

Kris Peeters heeft zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel afgetrapt. Samen met de andere namen op de CD&V-lijst wil hij ontharden. “Antwerpen moet letterlijk en figuurlijk minder hard worden”, zei hij in VTM Nieuws.

gjs

Federaal vicepremier en minister van Werk Kris Peeters verhuisde vanuit Puurs naar Antwerpen om er voor CD&V de lijst te trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn ambitie is duidelijk: Bart De Wever van zijn troon stoten en burgemeester worden.

Daarvoor heeft Peeters een duidelijk plan voor ogen, vertelde hij zaterdag bij de aftrap van zijn campagne bij VTM Nieuws. “Ik wil gaan voor ontharding”, zei hij. “Gedaan met wijzen met de vinger. Antwerpen moet letterlijk en figuurlijk minder hard worden. Het is onze ambitie om 15 procent van de straten, pleinen en voetpaden minder hard te maken, wat wil zeggen dat er meer groen zal komen en het aangenamer wonen zal worden.”

Bedoelt hij met minder hard ook niet zachter dan de toon die N-VA gebruikt? “Wij staan voor CD&V en het is aan de Antwerpenaar om te kiezen.” Volgens de peilingen maken Peeters en CD&V echter geen schijn van kans bij de verkiezingen. “Als ik er niet in zou geloven, zou ik het niet doen.”

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018