Direct naar artikelinhoud
Nederland

Auto ramt gevel Nederlandse krant 'De Telegraaf': "Alles wijst op aanslag"

Een auto is rond vier uur deze nacht met hoge snelheid de voorgevel van dagblad De Telegraaf binnengereden. Daarna is hij in brand gevlogen.Beeld ANP

Een bestelwagen is rond 4 uur met flinke snelheid door de glazen façade van het hoofdkantoor van de Nederlandse krant De Telegraaf in Amsterdam gereden. Dat meldt de krant op haar eigen website en het bericht wordt door de politie bevestigd.

Het minibusje reed rond 4 uur 's ochtends door de glazen gevel van het gebouw aan de Basisweg in Amsterdam en vloog daarna in brand. Volgens De Telegraaf vielen er geen gewonden. "In principe is niemand op de redactie op dit tijdstip", zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Wim Hoogland. "Waarschijnlijk was alleen een beveiliger aanwezig." De brandweer had de felle brand "redelijk snel" onder controle.

De hoofdredactie van De Telegraaf noemt de gebeurtenis schokkend. "Alles wijst op een aanslag. Wij laten ons niet intimideren", aldus hoofdredacteur Paul Jansen. Volgens hem zijn er in het verleden al bedreigingen aan het adres van de krant geweest. Hoogland wijst op de betonnen bloembakken voor de gevel. "Alleen als je echt wilt, kom je bij die pui", zegt hij. 

"We vermoeden opzet", zegt ook een woordvoerder van de politie. De bestuurder van de auto is niet meer ter plaatse. Er is niemand aangehouden.

Raketwerper

Afgelopen donderdag werd rond 23 uur ook al met een raketwerper geschoten op een pand in Amsterdam waar onder meer Pijper Media, de uitgever van tijdschriften als Nieuwe Revu, Panorama, Playboy en Grazia, is gevestigd. In de nacht op vrijdag kon de politie een verdachte oppakken.

Twitter bericht wordt geladen...