De 26-jarige Fariborz Karami uit Iran beroofde zichzelf twee weken geleden van het leven nadat hij vijf jaar vastzat in het detentiecentrum op Nauru. "Mijn 26-jarige zoon blies zijn laatste adem uit in uw muffe tenten en sloot zijn mooie ogen voor uw gruwel, onrechtvaardigheid en walgelijke politiek", schreef de rouwende moeder in de brief, gericht aan de Australische regering.
Volledig scherm
De 26-jarige Fariborz Karami uit Iran beroofde zichzelf twee weken geleden van het leven nadat hij vijf jaar vastzat in het detentiecentrum op Nauru. "Mijn 26-jarige zoon blies zijn laatste adem uit in uw muffe tenten en sloot zijn mooie ogen voor uw gruwel, onrechtvaardigheid en walgelijke politiek", schreef de rouwende moeder in de brief, gericht aan de Australische regering. © rv

Moeder van vluchteling die zich na vijf uitzichtloze jaren van het leven beroofde in Australisch opvangkamp haalt fel uit naar regering

De moeder van een Iraanse vluchteling die uit het leven stapte na jarenlang vastgehouden te zijn geweest in een door Australië geëxploiteerd detentiecentrum op het eiland Nauru, heeft fors uitgehaald naar de Australische regering vanwege zijn dood. Ook vraagt ze de overheid om toegang te krijgen tot zijn lichaam, dat nu in een vriezer wordt bewaard vlakbij de tent waar de moeder met haar andere zoontje leeft.

36 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hoezeer ik ook de noodzakelijkheid om te emigreren van duizenden migranten in vraag stel... vijf jaar in een kamp is veel te lang! Feit is dat we de context en de feiten niet kennen.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Onschuldige mensen jarenlang opsluiten tot ze sterven. Vroeger hadden alleen nazi's en communistische regimes dergelijke kampen. Westerse en democratische landen keurden dat destijds ten stelligste af. Blijkbaar zijn door de val van de Sovjet unie de Sovjet landen niet 'verwesterd' maar zijn de democratische landen 'veroosterd'.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    In belgie zijn dagelijks 5 en weet niet hoeveel pogingen Dus Maar NGO stuurden wel dokters maar geboortebeperking in Africa dan nooit gedaan Zorgen dat zelf ziekenhuizen en scholen bouwen of water zuiveren ook niet Olie maatschappijen hebben mensen hun meren vervuilt en weg Nooit hen tonen hoe opkuisen en zo werk verschaffen Beter leven daar!
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Australië doet tenminste iets aan het PROBLEEM, hier in Europa wordt het aangemoedigd en erger gemaakt door lakse houding
  • Luc Broes

    6 jaar geleden
    Denis Stock, om een einde te maken aan de gruwel moet in eerste plaats iedereen zijn eigen land opbouwen. Als de westerse landen de deuren wagenwijd openzetten dan zijn mensenhandelaars dankbaar en brengen miljoenen nieuwe 'vluchtelingen' aan. De bevolking van Afrika in nu 1,2 miljard. In 2050 verwacht men 2.4 miljard. Als je totale anarchie en gruwel wil, zet dan alle deuren open. Begin met je eigen deur!