Belgische primeur: een échte hamburger, maar zonder vlees
Ons land telt steeds meer vegetariërs en flexitariërs. Vaak lusten ze nog wel een lapje vlees, maar laten ze het links liggen voor ecologische redenen en omdat ze tegen dierenleed zijn. Speciaal voor hen is er de Beyond Burger: een hamburger die smaakt naar vlees, maar toch 100 procent plantaardig is.
De primeur is weggelegd voor het restaurant Greenway, dat de burger vanaf augustus op z'n menu gaat zetten. Naar verluidt zou de lekkernij naar rundsvlees smaken én zelfs bloeden, maar zijn er enkel plantaardige ingrediënten gebruikt als bonen, erwten en rode biet. Voor de curieuzeneuzemosterdpotten onder ons: de burger is ook soja-, gluten- én cholesterolvrij.
Waar kan je de Beyond Burger nu juist proeven? In eerste instantie in de Greenway-restaurants in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel. Daar betaal je € 13,5 voor het 'vleesje' en een slaatje. Na verloop van tijd zal de burger ook in de rekken liggen bij Delhaize.
De experimentele burger komt overgewaaid van de VS, waar hij al langer bestaat. Omdat we het zelf nog niet kunnen proeven, hebben we online snel enkele reviews opgezocht. Journalist Leanna Garfield schrijft op Business Insider: "Ik wou het uit nieuwsgierigheid eens uitproberen. Het klinkt té mooi om waar te zijn." Our thoughts exactly.
"In tegenstelling tot andere veggieburgers, begon de Beyond Burger een sissend geluid te maken in de pan, net zoals echt vlees. Het rook wel niet naar runds, maar naar een soort groente. Erwtjes misschien?", zo gaat ze verder. "Met mijn ogen toe zou ik het meteen weten dat het geen echt vlees is, maar de textuur lijkt er wel héél hard op. De burger was zelfs roos in het midden. Er zaten ook stukjes groente in die leken op de spieren en het vlees van een koe. Hij was smakelijk, sappig, en veel beter dan andere veggieburgers, die vaak eerder smaken als karton dan rundsvlees." Geen idee hoe het bij jullie zit, maar wij zijn alvast benieuwd en staan te popelen om het eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
-
Mijnenergie
Benzine, diesel of elektrisch: wat is de goedkoopste brandstof?
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Livios
Zonnepanelen en thuisbatterij met stekker straks ook in België toegelaten? “Lagere kosten, maar ze leveren minder op”
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
Wil je je gasten trakteren op een heerlijke paasbrunch? Of heb je deze vakantie gewoon eindelijk tijd om terug meer ‘homemade’ aan je maaltijden toe te voegen in plaats van het noodgedwongen ‘kant-en-klaar’? Een kookboek komt dan wellicht goed van pas. HLN Shop ging op koopjesjacht en kwam terug met vier smakelijke titels voor een klein(er) prijsje. -
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
19 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMarius Merchiers
Mike Stevens
PIETER ROGIERS
yves Strubbe
karel daneels