Amerikaanse fastfood voor fijnproevers: verse cheeseburger met spek en zoete aardappelfrietjes
Aangeboden door LidlVergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf. Een burger met kaas en spek, en frietjes van zoete aardappel: zo decadent, zó lekker.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de zoete aardappelfrietjes:
4 zoete aardappelen
olijfolie
peper en zout
paprikapoeder
Voor de burger:
600 g gemengd gehakt (varken-rund)
klontje boter
1 el mosterd
1 ei
peper en zout
8 sneetjes ontbijtspek
4 sneetjes extra oude kaas
4 pistolets
4 blaadjes kropsla
1 tomaat, in plakjes
1 zoetzure augurk, in plakjes
8 el ketchup
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was en snijd de zoete aardappelen in frietjes.
3. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en de paprikapoeder.
4. Schuif ongeveer 25 à 30 minuten in de oven, of tot de frietjes goudkleurig en knapperig zijn.
5. Meng het gehakt met de mosterd en het ei en kruid met peper en zout.
6. Vorm het gehakt tot 4 hamburgers.
7. Verhit een klontje boter in een pan en bak de hamburgers in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.
8. Snijd de pistolets open en leg ze 5 minuten in de hete oven.
9. Haal de hamburgers uit de pan en houd warm. Leg nu de plakjes ontbijtspek in de pan en bak in ongeveer 3 minuten aan beide zijden knapperig.
10. Besmeer elke pistolethelft met een eetlepel ketchup.
11. Beleg de pistolets met een blaadje kropsla, een plakje tomaat, enkele plakjes augurk, een hamburger, een sneetje kaas en 2 sneetjes gebakken spek.
12. Serveer de burger met de zoete aardappelfrietjes.
Zin in meer comfortfood? Proef dan zeker onze gourmet croque!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Jobat
Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
Hou je van natuur en avontuur, staat een safari vermoedelijk hoog op je bucketlist. Geen tijd/budget om af te reizen naar Afrika? Het perfecte plan B bevindt zich net over de grens, in Hilvarenbeek: in de Beekse Bergen onderneem je een safari met alles erop en eraan zonder op het vliegtuig te moeten stappen. HLN Shop geeft een checklist mee van wat je niet mag missen op je Nederlandse dan wel Afrikaanse safaritocht. -
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenboutfilets 3 tomaten 2 rode uien 1 rode paprika 1 gele paprika 1 venkel 80 g gemengde groene sla 2 teentjes knoflook bosje verse tijm 1 tl paprikapoeder 2 el balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) 1 stokbrood olijfolie peper en zout -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer