Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Bitcoin blijft zakken: koers op laagste niveau sinds november

De koers van de bitcoin, de eerste en bekendste virtuele munt, is vandaag onder de grens van 6.000 dollar gezakt. Daarmee staat de bitcoin op zijn laagste niveau sinds november. 

11 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Micheline, Als FIAT geld dan toch een waarde heeft in goud, ga het dan is omruilen... Rusland, China en IMF kopen MASSAAL goud op. Wellicht begint men te beseffen dat de huidige FIAT geldwaarde praktisch nul is en zal vervangen moeten worden met een nieuwe 'wereldmunt' die voor een deel gesteund zal worden door goud.
  • Wim Van Hoof-Segers

    6 jaar geleden
    Probleem met geld is de schulden. Als het geld toch niets waard wordt - de huidige euro - best zoveel mogelijk schulden maken en activa kopen. Nadien betalen we dat terug met een dagje arbeid als de na de hyperinflatie van de euro (lening niet geindexeerd en uitgedrukt in euro).
  • Wim Tytgat

    6 jaar geleden
    De beloofde waarde van goud op de valuta is al afgeschaft van in 1974 door president Nixon. De dollar en euro of eender welke valuta is evenveel waard als ze de mensen laten geloven.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Nooit van de goudreserves gehoord? Nooit van Fort Knox ,de Amerikaanse goudreserve , gehoord? Nooit van de Belgische reserves in de nationale bank gehoord? Die dekt de Belgische Euro waarde. Bijdrukken is er niet bij anders wordt ons geld waardeloos.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Echt geld is goud. Dit is al duizenden jaren zo en dat zal ook blijven. Maar goud is een beetje onhandig. Bitcoin is in mijn mening meer geld dan de Euro of USD. Bitcoin kan niet onbeperkt worden bijgedrukt, FIAT geld wel.