Direct naar artikelinhoud
Het weer

Prachtig zomerweer tot woensdag, vanaf dan onweer mogelijk

Prachtig zomerweer tot woensdag, vanaf dan onweer mogelijk
Beeld Getty

Het weerbeeld verandert de komende dagen nauwelijks. Er staat veel zon op het menu en de maxima zullen naar verwachting dicht bij 30 graden aanleunen. Vanaf woensdag is er een kleine kans op onweer, zo meldt het KMI.

Deze namiddag wordt het warm en zonnig met slechts enkele onschuldige stapelwolken. De maxima schommelen tussen 24 graden aan de kust en in Hoge Venen en 31 graden in de Kempen. Aan zee waait er een matige tot soms vrij krachtige noordoostenwind. In het binnenland waait de wind zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

De nacht blijft vrij zacht met minima van 12 tot 17 graden in Hoog-België en van 16 tot 19 graden elders, bij een meestal matige oostenwind.

Morgen wordt het zonnig met eventueel soms wat hoge wolkensluiers. De maxima schommelen tussen 22 graden in Hogen Venen tot 29 of lokaal 30 graden in het centrum van het land. Aan zee wordt zowat 27 graden verwacht.

Ook de eerste week van juli begint met volop zon en maxima net onder 30 graden. Woensdag zouden er meer wolkenvelden opduiken. Op de meeste plaatsen zou het droog blijven, maar vooral langs de Franse grens is een drupje regen niet uitgesloten. 

Donderdag en vrijdag verwachten het KMI een grotere kans op onweer, maar alleen ten zuiden van Samber en Maas. Elders zou het droger blijven met vooral aan de kust brede opklaringen.