Paradise City festival in Perk lokt 18.000 muziekfans

© Paradise City

© Paradise City

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De vierde editie van het driedaagse elektrofestival Paradise City aan het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel), dat zondagavond afsluit met de Franse top-dj Laurent Garnier, heeft volgens organisator Gilles De Decker in totaal meer dan 18.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er circa 5.500 meer dan 12.500 van vorig jaar.

wver

Op de line-up van het festival, dat in het teken staat van elektromuziek, maar ook house, techno en disco programmeert stonden deze keer een 50-tal dj’s en muziekgroepen. “We zijn heel tevreden zowel met de vele muzikale hoogtepunten tijdens deze editie, het mooie weer als het feit dat het aantal bezoekers voor ons festival jaar na jaar gestaag groeit”, aldus Gilles De Decker. Als beste momenten tijdens dit festival verwijst hij naar de optredens op vrijdag van Joris Voorn, Jennifer Cardini en Trance Wax en op zaterdag van Omar Souleyman, Hendrix Schwarz en Konstantin Sibold, een dj die al voor de 4e keer aantrad op Paradise City. Vandaag is het vooral uitkijken naar toppers als Laurent Garnier en Kink.

© Paradise City

Om de bezoekers te beschermen tegen de warmte hadden de organisatoren heel wat maatregelen genomen zoals het uitdelen van gratis water en zonnecrème. De vele bomen in het festivalpark bieden overigens de nodige schaduw.

© Declercq

Paradise City is overigens een zeer ecologisch festival dat er alles aandoet om zijn ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Zo werken alle generatoren op biobrandstof, draait de camping op zonne-energie, worden achtergelaten spullen zoals tenten gerecycleerd, sigarettenpeuken verwerkt tot kunststof... Het festival compenseert zijn resterende CO2-uitstoot volledig door efficiënte houtkachels aan te kopen voor Oegandese gezinnen.

Vorig jaar kreeg het van A Greener Festival de ‘Highly Commended Award’.

© ddl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen