Sheraton Brussel vraagt gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers: “Hotel kreeg zware klappen na aanslagen in Brussel”

© BDW

© BDW

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De eigenaar van het Sheraton Brussels Hotel, op het Rogierplein in Brussel, heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd bij de rechtbank van koophandel in België volgens de Wet Continuïteit Ondernemingen. De Brussels Hotel Association (BHA) vraagt met spoed overleg tussen de regionale en federale beleidsverantwoordelijken en de sector om een verruiming van maatregelen voor de Brusselse hotelsector te onderzoeken.

“Deze aanvraag heeft betrekking op de financiële status van de eigenaar en heeft geen betrekking op Starwood Hotels & Resorts of het merk Sheraton”, aldus een mededeling van de Starwood groep, die de uitvoerende partij is van het Sheraton Brussels hotel onder een managementcontract.

“Terwijl het gerechtelijke proces voortduurt, zullen wij ons blijven concentreren op het zorgen voor onze gewaardeerde gasten en loyale bezoekers. Bestaande relaties met werknemers, leveranciers en andere partners blijven op dit moment ongewijzigd”, besluit de korte mededeling.

“Het hotel heeft zware klappen gekregen door de aanslagen in Zaventem en Maalbeek en de werken aan de tunnel”, zegt Grace Papa van ACV Voeding en Diensten aan VTM NIEUWS. “De eigenaar heeft nu uitstel gevraagd, en we wachten nu af of er een oplossing uit de bus komt.”

© BDW

Crisis in hotelsector

De Brusselse hotelsector herstelt van een historische crisis na de aanslagen in Brussel, Parijs en Nice. “We zijn erg bezorgd over de economische situatie van de sector”, zegt woordvoerder Rodolphe Van Waeyenbergh van de Brussels Hotel Association, los van de stap van de eigenaar van het Sheraton Brussels Hotel om gerechtelijke bescherming aan te vragen bij de rechter.

De Brusselse en de federale overheden hebben al belangrijke maatregelen genomen, geeft Van Waeyenbergh toe. Maar de Brusselse sectororganisatie vraagt dat alle partijen met spoed rond de tafel gaan zitten over een verruiming van maatregelen.

Het Sheraton Brussels Hotel, in het centrum van Brussel, werd in 1973 geopend en telt 511 kamers en suites over 30 verdiepingen, zo leert de website van het hotel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen