© FC Union Berlin

De bizarre carrière van nieuwe Beerschot Wilrijk-aanwinst Denis Prychynenko

24 jaar is hij, Denis Prychynenko, de nieuwe centrale verdediger van Beerschot Wilrijk. Ondanks zijn nog jonge leeftijd had zijn voetbalcarrière al bizarre wendingen. Bij Beerschot Wilrijk probeert hij zijn droom waar te maken.

hf

Denis Prychynenko werd geboren in Potsdam (17-02-1992). Zijn vader Sergei voetbalde voor CSKA en Lokomotiv Moskou, zijn moeder Elena is van Wit-Rusland. Opvallend is dat Denis in zijn nog jonge carrière al voor zoveel verschillende profclubs voetbalde.

“Hoe dat komt? Van de vijf profclubs waarvoor ik telkens een mooi contract mocht tekenen, gingen er niet minder dan vier failliet”, begint hij zijn bizar verhaal. “Na een mooi seizoen bij Heart of Midlothian kreeg de club financiële problemen en de voorzitter stapte op. Hetzelfde verhaal in Oekraïne bij Sebastopol. In Bulgarije tekende ik een contract voor drie seizoenen bij CSKA Sofia, speelde er Europa League, maar toen kreeg de club geen licentie meer en moest men onderaan in Liga 4 herbeginnen. Alle spelers verlieten de club. Bij Union Berlijn werd de trainer die me haalde al vlug ontslagen. Met zijn opvolger klikte het totaal niet. Via Aurelien Joachim belandde ik in maart 2016 bij WS Brussels. Bij promotie naar eerste klasse werd mijn contract met twee jaar verlengd. Wij pakten de titel, maar opnieuw werd de club teruggewezen, door een geweigerde licentie.”

Hoe kom je dan bij Beerschot Wilrijk terecht? “Ik had aanbiedingen uit de hoogste afdeling van Portugal, Cyprus en Rusland, maar het liefst wou ik in België blijven. Toen Beerschot Wilrijk contact zocht, informeerde ik bij enkele vrienden. Zo raadde Jankauskas (ex-Club Brugge) me de club sterk aan. Na gesprekken met coach Marc Brys en bestuursleden was ik overtuigd van het mooie project en van de mooie club, met veel supporters, anders dan bij Brussels. Ik geef niet snel op en wil wat graag de ambities die de club zich stelde, tot een goed einde helpen te brengen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners