REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Greg Van Avermaet begint aan zesde Tour: "Porte helpen en soms mijn eigen kans gaan"

Tour de FranceGreg Van Avermaet won in 2015 en 2016 een rit in de Tour de France. Vorig jaar was hij er een paar keer dichtbij, maar greep hij naast de zege. Ook dit jaar hoopt de olympische kampioen opnieuw te scoren en wil hij voorts Richie Porte aan een plek op het podium helpen.

5 reacties

  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Je gaat om te winnen of je blijft thuis??? Dan zouden er 20 renners aan de start staan, en geen enkele helper. Wielrennen is een ploegsport, en in die ploeg ga je voor 1 of 2 man die kunnen winnen. De rest moet hen daarbij helpen. En onderschat die opdracht niet, kan veel zwaarder zijn dan winnen.
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    Wat een fan niet lijden kan,de ene dag kapt men op Chris de andere op Greg. Een beetje respect voor de renners,hun familie,vrienden en supporters zou toe te juichen zijn.De wieler sport is hoe dan ook veel zuiverder dan tien en meer jaren geleden,nu komen jonge renners met talent ook tot hun recht. Laat ons vooral genieten van de Tour komende weken, op naar een spannende strijd.
  • Luc Vdm

    6 jaar geleden
    Ofwel ga je om te winnen of anders blijf je thuis
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Hoezo Porte helpen? Porte duwen als hij niet meer kan, dat moet je doen. Zelf de Tour winnen moet je, je kunt het ! Vliegen over het hooggebergte , tegen de klok de anderen op minuten rijden , een nieuwe ploeg zoeken om knecht te spelen. Ja dat moet je doen. En als dat niet kan, een plekje bij de vijftig in Parijs. Je kan het.
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Eigen kans gaan , inderdaad , gaan , want voor de rest heb je nog niet veel gedaan dit jaar he Greg , buiten gaan . Niks gepresteerd tijdens het voorjaar , heel zwak BK , enz . De top is eraf , je bent er overheen , en vanaf nu gaat het enkel nog bergafwaarts . Een kermiskoerske zal nog wel lukken , de rest , terug knechten want meer zal er niet meer inzitten .