Treinverkeer in Brussel hervat na spoorlopers

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidas is vrijdagochtend zwaar verstoord door spoorlopers. Passagiers moeten rekening houden met vertraging tot een halfuur. De situatie is ondertussen hersteld en het normaal verkeer hervat.

mtm

Eerst het goede nieuws: rond 8 uur kon het treinverkeer hervatten. Helaas wil dat niet zeggen dat ook alle vertragingen al opgelost zijn. ‘Toen we rond 7.30 uur de melding kregen van de spoorlopers, hebben we het treinverkeer veiligheidshalve meteen onderbroken’, aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. ‘Een halfuurtje later meldde de spoorwegpolitie dat de sporen opnieuw vrij waren en is het verkeer weer op gang gebracht.’

‘Een halfuur lijkt misschien weinig, maar het was wel op het meest ongelukkige moment van de dag - in volle ochtendspits - en op de meest ongelukkige plek. De Noord-Zuidas is het drukste punt van ons spoorwegnet. Een derde van onze treinen - ongeveer 1.200 van de 3.600 - passeert daar. De vertragingen - tot een halfuur - zullen in de loop van de voormiddag wel oplossen, maar de komende uren zullen we zeker nog hinder ondervinden. Heel vervelend.’

Het is niet duidelijk of de spoorlopers zijn opgepakt, maar de situatie is hersteld en het treinverkeer verloopt opnieuw normaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.