AC Milan in Amerikaanse handen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Amerikaanse beleggingsfonds Elliott is de nieuwe eigenaar van AC Milan. De investeerder leende vorig jaar 300 miljoen euro aan een consortium onder leiding van de Chinese zakenman Li Yonghong om de noodlijdende voetbalclub over te nemen van de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi. Omdat Yonghong de lening niet op tijd heeft terugbetaald, komt de club nu in Amerikaanse handen.

De Europese voetbalbond UEFA besliste vorige maand om AC Milan, dat zich geplaatst heeft voor de Europa League, komend seizoen niet in Europa te laten aantreden. De club gaf in de afgelopen drie jaar aanzienlijk meer geld uit dan dat het binnenhaalde en overtrad daarmee de regels voor Financial Fair Play. De Chinezen trokken vorig jaar voor bijna 200 miljoen euro aan nieuwe spelers aan. Daar stonden slechts enkele tientallen miljoen euro's aan inkomsten tegenover.

Elliott heeft aangekondigd 50 miljoen euro uit te trekken om de financiën van de club op orde te brengen. Later wil het beleggingsfonds nog meer in de club investeren.

bron: Belga