Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Besmette diepvriesgroenten eisten al negen levens in Europa: Belgische fabriek volledig stilgelegd in Hongarije

BinnenlandDe afgelopen drie jaar zijn in verschillende Europese landen negen doden gevallen door een besmetting met een listeriabacterie. Diezelfde stam werd ook aangetroffen in een Hongaarse fabriek van het Belgische groentebedrijf Greenyard. Het bedrijf hamert erop dat dat niet per se betekent dat er ook een medische link is tussen de twee stammen. "Dat moet nog verder onderzocht worden", zegt Dennis Duinslaeger van Greenyard. Ook het Europees voedselagentschap EFSA houdt het erop dat dezelfde stam ook werd aangetroffen in de Hongaarse fabriek.

43 reacties

  • Martin Meuris

    6 jaar geleden
    Elke diepvriesgroente wordt toch meer dan twee minuten gekookt en dan moet die bacterie toch dood zijn, Wat hebben die besmette personen dan gedaan?
  • Mohamed Kabbal

    6 jaar geleden
    @frankie vercauteren de consument wil wel betalen voor fatsoenlijk voedsel, de consument is het beu de hoge prijzen die door tussenpersonen worden aangerekend en de boer of landbouwer verdiend weinig terwijl hij al het werk doet maar zij lopen met de hoge winsten door enerzijds chantages aan de landbouwsector en anderzijds woekerprijzen te hanteren. Ik wil best mijn groenten en fruit direct bij de boer kopen.
  • louis pippers

    6 jaar geleden
    uitwijken naar armoede landen en dan besmetting en terug naar België
  • Walter De Vuyst

    6 jaar geleden
    Wat mogen we nog allemaal verwachten na het zoveelste voedselschandaal ? Na een levering rot Belgisch vlees aan Rusland , de wanpraktijken in de slachthuizen van Tielt en Izegem , nu Greenyard . Corrupte Vlaamse werkgevers laten zich snel verleiden tot gemakkelijk geldgewin en nemen het niet zo nauw wat betreft de voedselkwaliteit en de arbeidsomstandigheden . Als de kassa maar rinkelt .
  • martin govaert

    6 jaar geleden
    Een Belgische firma in Hongarije ? Ik zou graag hebben dat mijn groenten uit Belgiê kwamen ... is dat zo raar ?