Novak Djokovic.
Volledig scherm
Novak Djokovic. © REUTERS

Wat een gevecht! Herboren Djokovic knokt zich in vijf sets voorbij rivaal Nadal naar vijfde Wimbledon-finale

WimbledonKevin Anderson neemt het morgen in de finale van Wimbledon op tegen Novak Djokovic (ATP 21). De 31-jarige Serviër won zijn halve finale - die gisteravond werd onderbroken en daarom vandaag moest worden afgewerkt - tegen zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal (ATP 1). 'Nole' haalde het na vijf uur en veertien minuten in vijf sets (6-4, 3-6, 7-6, 3-6 en 10-8) na een bloedstollend duel en staat zo voor de vijfde keer in zijn carrière in de finale op het Londense gras. Djokovic kan Wimbledon voor de vierde keer winnen, hij staat voor het eerst sinds 2015 in de eindstrijd.

12 reacties

  • Joseph Sleeckx

    6 jaar geleden
    Voor mij is en blijft Nadal de beste. Ik had hem zo graag zijn derde Wimbledon zien winnen.
  • Patrick De Kesel

    6 jaar geleden
    Er is maar 1 king, de technische bagage van Federer, daar kan al de rest incluis Nadal en Djokovic eens van dromen. Komen op technisch gebied nog niet aan de enkels van Federer.
  • Anita Aerts

    6 jaar geleden
    Beste Pieter Federer 1100 gewonnen matchen, 20 GS. Nadal 900 gewonnen matchen, 17 GS. Djokovic 800 gewonnen matchen 12 GS.
  • daniel surinx

    6 jaar geleden
    dat federer in zijn beste jaren nog op een hoger niveau stond dan djoko en rafael,dit is onzin,ze speelde vandaag tennis bovenaarts,legendarisch,als ge ziet dan djoko en rafael in de duels gelijk opgaat,heeft federer wel de helft partijen ooit verloren tegen nadal,verdienden vandaag alle twee de zege
  • grootaert rené

    6 jaar geleden
    Novak verdiende de overwinning na al zijn tegenslagen!Hij blijft de beste en meest sympathieke tenniskampioen!