istock
Volledig scherm
© istock

VAB waarschuwt voor reizigersdiarree: 15 procent meer zieken op vakantie, maar ook veel startproblemen en bandenpech

vakantieReisorganisatie VAB kreeg in de eerste helft van juli al 15 procent meer oproepen van Vlamingen die medische bijstand nodig hadden op reis, dan in dezelfde periode vorig jaar. De VAB moest de eerste helft van juli ook al 5 procent meer tussenbeide komen voor autopech op vakantie dan in dezelfde periode vorig jaar. Frankrijk blijft de populairste autovakantiebestemming, Duitsland, Italië en Spanje verliezen aan populariteit.

10 reacties

  • fons van loon

    6 jaar geleden
    Jeroen Deschrijver heeft gelijk, een moderne hedendaagse auto is brol van a tot z!
  • Bob Bedford

    6 jaar geleden
    Ik reis ook vaak en heb ook dat reizigersdiarree een keer gehad toen ik 2 maanden op de Filipijnen was, het komt gewoon omdat wij hier in België overdreven "steriel" leven tegenover ginder. De mensen ginder worden er ook niet ziek van, en ik na 10 dagen ook niet meer, wat bewijst dat ons lichaam zich gewoon aanpast. Zo simpel is het !
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Stel je voor ,diarree en bandenpech tegelijk,als je dan een wiel moet vervangen en de bouten moet losdraaien kan er langs achter wat uitvliegen lol..
  • Kristof Van Impe

    6 jaar geleden
    Neckerman hier in Turkije beweert dat dit enkel door de warmte komt en niet door eten of water, bescherming van eigen inkomsten ja,maar het is dan ook een Turkse die dit zegt
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Turista is een verzameling van vele bacteriën die in water voorkomen en vooral door een gebrek aan handhygiëne (handjes wassen helpt echt). Een simpele anti-biotica kuur en je bent ervan verlost. Was vroeger voor zowat iedereen een ziekte (want dat is het) opliepen in Tunesië en vele andere plaatsen, vraag het maar eens na aan je oudere familieleden.