Weduwe Andrea Chamblee huilt tijdens een herdenkingsdienst voor haar man John McNamara. Hij was een van de vijf dodelijke slachtoffers die vielen tijdens een schietpartij op de redactie van The Capital Gazette in het Amerikaanse Annapolis goed twee weken geleden.
Volledig scherm
Weduwe Andrea Chamblee huilt tijdens een herdenkingsdienst voor haar man John McNamara. Hij was een van de vijf dodelijke slachtoffers die vielen tijdens een schietpartij op de redactie van The Capital Gazette in het Amerikaanse Annapolis goed twee weken geleden. © AP, REUTERS

“Zijn collega’s zeggen dat hij niet geleden heeft. Maar ze raden me af naar de beelden van de veiligheidscamera’s te kijken”

Buitenland‘Waar werkt je man?’, ‘Wat is er aan het gebeuren in Annapolis?’, ‘Heb je het nieuws gezien?’: het waren maar enkele van de berichten die op donderdag 28 juni plots binnenliepen op de smartphone van Andrea Chamblee. Haar echtgenoot John McNamara was journalist bij The Capital Gazette en was die ochtend naar zijn werk vertrokken, zoals zo vaak. Maar deze keer zou hij niet terugkeren.

11 reacties

  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    mooie verwoording voor het ergste wat je kan overkomen... je voelt gewoon mee met die vrouw, heel veel sterkte !
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    @pascal helemaal juist verloor mijn man op mijn 52e zes jaar geleden .op zo een manier gelijk deze mevrouw is vreselijk
  • Francois Peters

    6 jaar geleden
    Ben normaal geen medelijdend type maar dit verslag raakt me diep hoe erg
  • pascal de groote

    6 jaar geleden
    Rouwen duurt rap zeven jaar voor je het een beetje kan plaatsen, zo niet levenslang...
  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    Wel, gezien het wapen dat de dader gebruikte, en het feit dat ze zijn volledig lichaam afschermden bij de identificatie, lijkt het mij inderdaad beter dat je niet ziet wat ermee gebeurd is