Ga altijd na wat het maximumbedrag is dat je per dekking ontvangt
Volledig scherm
Ga altijd na wat het maximumbedrag is dat je per dekking ontvangt © Shutterstock

Trap niet in deze valkuilen als je een brandverzekering afsluit

SparenEen brandverzekering is niet verplicht, maar de meeste Belgen hebben er wel een. Zo'n polis beschermt niet alleen tegen de gevolgen van een brand, maar bijvoorbeeld ook tegen schade door natuurrampen. Daarnaast bieden diverse verzekeringen andere waarborgen, wat vergelijken moeilijk maakt. Waar let je best op als je zo'n verzekering afsluit?

8 reacties

  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    Vergeet ook niet dat mocht je schade hebben door brand bij de buren je eerst je eigen verzekering moet aanspreken. Later verrekenen de verzekeraars dit onderling wat voor bedragen dat zijn weten alleen de verzekeraars. Handig voor hen.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Lening aangaan en eens afgesloten de schuldsaldo terug eisen! Banken mogen dit wettelijk niet verplichten. Doen ze het toch dan kan je het terugeisen anders gewoon voor de rechter sleuren. Ook ben je niet verplicht die verzekering bij de bank af te sluiten. Veel banken zijn legale oplichters en de roverheid laat gewoon begaan.
  • daniel d'hulst

    6 jaar geleden
    De banken verplichten het bijna altijd anders geen lening
  • Sandra Backvis

    6 jaar geleden
    Aan Nils en Rene dan hadden/hebben jullie geen goede makelaar. Alle polissen zijn geïnfexeerd maar uw grootoudrs zullen dat niet (want vroeger kon je nog kiezen) gevraagd hebben en inderdaad goed nakijken wat er precies gedekt is in uw contract, want mensen denken dat alles gedekt is. Ga bij goede makelaar die op al u vragen kan antwoorden!
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Als je minder betaalt dan 0,5% van de waarde van je woning, is er iets mis met je polis.