Een baby met blauwe ogen en blond haar? Of gewoon eentje zonder erfelijke aandoeningen?
Volledig scherm
Een baby met blauwe ogen en blond haar? Of gewoon eentje zonder erfelijke aandoeningen? © ThinkStock

Mogen dokters het DNA van ongeboren baby's aanpassen?

Wetenschappers wereldwijd buigen zich al een tijdje over het vraagstuk of ze het DNA van een embryo  mogen aanpassen. Tenslotte zouden ze zo handicaps en erfelijke ziektes bij pasgeboren baby’s kunnen voorkomen. Maar het idee doet velen huiveren.

4 reacties

  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Als eugenetica niet wordt geregeld dan zet je de poort wijd open voor misbruiken. Aanvaardbaar voor het ziektes etc, maar niet aanvaardbaar voor het kiezen van kleur van ogen, haar, voor een minimum aan intelligentie. Waar ligt de grens, en nog belangrijker, wie bepaalt de grens.
  • Els Pauwels

    6 jaar geleden
    Waarom zou je het geslacht niet mogen bepalen? Nee blijven kweken tot je hebt wat je wilt? We zijn nog niet met genoeg
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Ja natuurlijk, wat een domme vraag, je bespaart kind en ouders de misérie van slopende ziektes, fysische afwijkingen, handicaps, etc je zou gek zijn het niet te doen. De sociale zekerheid kan zo besparen en meer geld besteden aan ouderdomskwalen of kankers.
  • karin verwimp

    6 jaar geleden
    Als hier onnodig lijden of zelfs overlijden of zaken als autisme of Down door vermeden kan worden:JA, absoluut. Zolang men maar niet van designer babies gaat spreken of de techniek gebruikt wordt om het geslacht te bepalen.