Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). © Photo News

Schauvliege stelt beslissing over statiegeld uit "tot de tijd daar rijp voor is"

BinnenlandVlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zal haar verpakkingsplan, met daarin de invoering van statiegeld op blikjes en plastic flessen, agenderen op de ministerraad "als de tijd daar rijp voor is". Dat zei viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) vanochtend op Radio 1.

69 reacties

  • marc vanderlinden

    6 jaar geleden
    ik weet niet waar iedereen mee bezig is, maar waarom werkt dit in nederland en duitsland met dat statiegeld en hier niet,?? juist hier zijn er teveel die hun zakken vullen met die intercommunales die de PMD komen ophalen....
  • Joo Janssens

    6 jaar geleden
    Systeem van statiegeld werkt perfect in bvb Duitsland! Ook wij ervaren dit als positief: kopen regelmatig bakken frisdrank in Duitse supermarkt en leveren die bij een volgend "bezoek" gewoon terug in. Géén meerkost dus! Het weinige zwerfvuil dat je daar vindt tijdens de vele (natuur)wandelingen die we daar reeds maakten, wordt dan ook achtergelaten door buitenlandse toeristen!
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Afwachten tot België één stort wordt, we zijn al aardig onderweg, maar neem vooral geen beslissingen. Laat de boel maar verrotten, we raken dat stilaan gewoon.
  • Frans Mechelen

    6 jaar geleden
    Er zijn twee mogelijkheden, 1 je maakt de economie totaal kapot het welk steeds uit de zelfde strekking komt. Of 2 je gaat de mensen bij middel van serieuze beboeting leren hun afval op de juiste plaats te deponeren, dan moeten er wel dumpplaatsjes gemaakt worden, maar wees gerust met de beboeting krijg je dat rond op minstens een nul operatie, laat staan beter, en je zal zien na enkele jaren lost het gewoon zichzelf op.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    de lobby van de afvalverwerking zal zich uit de naad gewerkt hebben om dit tegen te houden , afval is geld en veel geld !!