Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ondanks aanhoudende droogte geen watertekort in Wallonië

Ondanks de aanhoudende droogte, is er in Wallonië geen watertekort en is er nergens een beperkende maatregel afgekondigd, in tegenstelling tot in het noorden van het land. Dat heeft Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio (cdH) in het Waals parlement verklaard.

14 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Ik denk dat er in Vlaanderen geen watertekort is maar een infrastructuurprobleem. Je kan de bevolking niet laten aangroeien zonder je watersysteem mee te doen groeien. Op een bepaald moment gaat de vraag groter zijn dan het systeem kan aanbieden. En dat blijkt nu. Waarschuwen en straffen is één. Of de politiek het probleem echt gaat aanpakken blijft nog een open vraag!
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Wij hebben beton en asfalt en droge bekkens. Onze boeren smeken om water. De Walen hebben water en stenen, bomen en ruimte en...nu ons fris water Het mag nu wel eens stoppen om Wallonië als onderontwikkeld land te beschrijven. Laat ons gelukkig wezen om de Ardennen in ons land te hebben.
  • ka Van der Linden

    6 jaar geleden
    Wallonie is een ander, zelfstandig land. Weliswaar levend van zijn noorderlijke buur, Vlaanderen. Komaan Vlamingen, steek nog eens een tandje bij !
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En gaat Nva nu water halen van de grote vijand de Walen de boosdoeners van alles. Die stommelingen van de Nva zijn nog niet in staat om ervoor te zorgen dat er voldoende water is, zo sterk zijn ze bezig met op de kap van de gewone mensen te zitten.
  • Peter Smets

    6 jaar geleden
    @ didier de coster: "als ge niet op den akker werkt en niks zaait heb je ook geen water nodig , simpel hé." Ik vraag me af of u al ooit vanonder uw kerktoren gekomen is. Als ge niet weet waarover ge schrijft, is het beter te zwijgen, simpel hé.