Een kist met de overblijfselen van Amerikaanse soldaten na een eerdere overdracht in 1999.
Volledig scherm
Een kist met de overblijfselen van Amerikaanse soldaten na een eerdere overdracht in 1999. © AP

Noord-Korea wil stoffelijk overschotten van gesneuvelde Amerikaanse soldaten overdragen

Noord-Korea wil naar verluidt de stoffelijke overschotten van 55 Amerikaanse soldaten overdragen, die tijdens de Koreaoorlog (1950-53) zijn gedood. De eerste dergelijke overdracht in tien jaar kan volgende week al plaatsvinden. Dat schreef de Amerikaanse militaire onlinekrant Stars and Stripes onder aanhaling van regeringsfunctionarissen. Mogelijk gebeurt dit op 27 juli, de 65ste verjaardag van de ondertekening van de wapenstilstand in 1953. Maar de datum kan nog wijzigen.

3 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Het gaat hier dus om mensen die al zo'n 70 jaar dood zijn; met alle respect, maar wie zit daar nog op te wachten? Als je bedenkt dat "onze" geliefden al na 10 of 20 jaar ontgraven worden.....Dacht Trump nu echt hiermee te scoren?
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Voor al diegene die het nog niet weten. Die gek (zoals jullie hem noemen) heeft het wel voor elkaar gekregen. Iets wat geen enkel deftig president hem voorgedaan heeft. Roep maar harder, maar diegene die hun dierbaren missen, die weten wel beter wat het is weer thuis te zijn.
  • Andre Perneel

    6 jaar geleden
    Wie heeft dat mogelijk gemaakt ? Niet Obama , niet Clinton , niet Bush , maar wel onze Donald !! Proficiat , de nabestaanden zullen U dankbaar zijn , of is het weeral mis ?