© bfm, rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Moord onder het oog van de camera’s op 19 oktober voor rechter

De correctionele rechtbank behandelt op 19 oktober de zaak rond de moord op Deurnenaar Hicham Yachou. Die werd op 30 oktober 2014 doodgeschoten in de Pothoekstraat.

Sam Reyntjens

De Algerijnse broers Boualem en Mohamed C. verschenen vandaag voor de correctionele rechtbank. Daar werd bepaald dat hun zaak op 19 oktober behandeld wordt. Boualem wordt vervolgd voor moord en poging tot moord, zijn broer wordt gezien als mededader.

De twee mannen stonden op donderdag 30 oktober 2014 voor het rode licht aan de hoek van de Pothoekstraat en de Lange Beeldekensstraat. Ze waren op hun hoede en gewapend omdat Boualem al een tijdje gezocht en bedreigd werd. Hij moest een drugsdealer nog tienduizend euro betalen.

Jungle

Om die schuld te innen, had die dealer Hicham Yachou (30) opgetrommeld. Dat bevestigde Yachous vriendin aan de speurders. Yachou was een Deurnse drugscrimineel met de bijnaam Jungle. Die had hij te danken aan het feit dat hij altijd een mes op zak had. De avond van de feiten was Jungle op pad met zijn neef Mourad, toen hij de broers C. opmerkte aan het kruispunt.

Yachou drong de wagen van de broers in en al snel kwam het tot een vechtpartij. Boualem C. trok vervolgens zijn pistool en schoot op Yachou, die ondertussen uitgestapt was. Ook de vluchtende Mourad werd nog beschoten. Hicham Yachou kon door zijn neef tot aan de ingang van de spoeddienst van het nabijgelegen Stuivenbergziekenhuis gebracht worden. Daar stortte hij ineen. Enkele uren later overleed de Deurnenaar aan zijn verwondingen.

Boualem C. en zijn broer Mohamed waren na de feiten gevlucht. Boualem belde echter zelf de politie en liet zich ’s nachts inrekenen op de parking van de vestiging van supermarkt Carrefour aan de De Robianostraat in Borsbeek. Zijn weggegooide wapen vonden de speurders terug op de plaats die hij had aangewezen. C. bekende onmiddellijk dat hij geschoten had, maar zei dat hij niet wilde doden. Hij handelde naar eigen zeggen uit angst, omdat hijzelf en zijn familie bedreigd werden.

Alles gefilmd

De rechtbank zal tijdens de behandeling van de zaak beroep kunnen doen op een heleboel camerabeelden. De auto’s van de twee partijen stonden namelijk op een plaats die gemonitord wordt door de politiecamera’s. Het hele incident dat tot de moord leidde, is dan ook vastgelegd op de beelden. “Dat de feiten integraal gefilmd werden, stelt mij zeer tevreden”, zegt meester Matthias Leys, die optreedt voor Boualem C. “Zo kunnen ze correct getoond worden aan de rechtbank.”

Voor Boualems broer Mohamed treedt meester Carl Slabbaert op. Verschillende familieleden van het slachtoffer alsook neef Mourad stelden zich burgerlijke partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER