EPA
Volledig scherm
© EPA

Mysterieuze zwarte sarcofaag geopend: inhoud minder spectaculair dan gehoopt

GeschiedenisDe inhoud van de mysterieuze zwarte sarcofaag die archeologen twee weken geleden in Egypte gevonden hebben, blijkt minder spectaculair dan gehoopt. Stiekem werd namelijk gedacht dat de stoffelijke resten van Alexander de Grote erin zouden liggen. Maar na het openen van de stenen lijkkist troffen experts drie skeletten aan in roodbruin rioolwater, gepaard met een ondraaglijke stank.

15 reacties

  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    dat rioolwater zijn de lijkvochten die er niet uit kunnen.
  • Frank De Witte

    6 jaar geleden
    Alsof die doden daar last van hebben dat hun graf open gedaan word. Mensen zijn toch bijgelovig tot en met.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe komt dat 'rioolwater' in die kist? Is het wel rioolwater? Overal rondom is de woestijngroen poederdroog en een zware granieten grafkist van 2000 jaar oud staat vol met een soort 'rioolwater'? Wat is de ware reden, zeker als er later nog een betonnen plaat boven geplaatst werd? Wie weet welke ziekte hier nu terug blootgelegd werd.
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Het eigenlijke mysterie is de sarcofaag zelf. Zwart graniet is heel hard en moeilijk met de hand te bewerken. Kijk eens naar de perfectie die men in die tijd kon verkrijgen, zonder machines of diamantboren. Bizar toch!
  • Arno Van Cauteren

    6 jaar geleden
    Marlies Schoefs, als je het verleden en de doden met rust laat zal je er ook niets over te weten komen en niets bijleren. Archeologische onderzoek is noodzakelijk om te begrijpen waar we vandaan komen en hoe de mensen toen leefden.