EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier (l.) en de Britse premier Theresa May (r.)
Volledig scherm
EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier (l.) en de Britse premier Theresa May (r.) © AFP/EPA

Europese ministers buigen zich over Mays brexitplannen: EU-hoofdonderhandelaar heeft "veel vragen" bij Britse voorstellen

De 27 Europese ministers voor Europese Zaken buigen zich vandaag in Brussel voor de zoveelste keer over de brexit. EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier licht de stand van zaken in de onderhandelingen toe. Het is vooral uitkijken naar een Europese reactie op het witboek dat de Britse regering onlangs heeft gepubliceerd. Barnier heeft "veel vragen" bij het witboek. "Alle voorstellen die raken aan de toekomstige economische relaties, roepen een serie vragen op", klonk het na afloop van de vergadering.

10 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Buiten is buiten, d.w.z op geen enkel punt enige vorm van voorkeursbehandeling. Het zal EU geld kosten maar het UK eindelijk brengen waar ze horen onderaan de leidinggevend landen met voor hun een financieel en sociaal-menselijk debacle tot gevolg.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    De EU kan het zich niet veroorloven dat Engeland uit de EU stapt Daarom al die komedie daarrond om uiteindelijk eens te zullen aankondigen dat de brexit niet doorgaat.
  • luc vanderlinden

    6 jaar geleden
    Brexit means brexit, t'is blijven of gaan, simpel toch..
  • Lionel wiame

    6 jaar geleden
    wanneer gaan wij eruit? sinds de € is alles X3 duurder geworden.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Als Engeland geen lid meer wil zijn.deur dicht en sallu.