BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Koning Filip eert Rode Duivels: "Elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'"

In zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Nationale Feestdag blikte Koning Filip vandaag terug op een geslaagd wereldkampioenschap voetbal en loofde hij de prestaties van 'onze' jongens. Vooral de manier waarop de Rode Duivels hebben gevoetbald, strekt tot eer, aldus de vorst in een optimistische boodschap. "Samen staan we sterk, in onze verscheidenheid, wanneer we onze talenten bundelen en een gemeenschappelijk ideaal nastreven."

24 reacties

  • eric debanne

    6 jaar geleden
    Hoe naïef kunt ge zijn ! Denkt die echt dat door een sport : namelijk voetbal nu alles in orde is in België ??? Droom verder er is niets meer Belgisch noch national ! Moet blind zijn om dit niet te zien
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Wat de heren en dames zakkenvullers politici niet kunnen, dat kan het Belgisch elftal wél : mensen bijeenbrengen, mensen in feeststemming brengen en zorgen dat mensen zich SAMEN eendrachtig voelen ...
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De recuperatie van de sport kon natuurlijk niet ontbreken om het koninklijk unitaire België te verdedigen.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Beste majesteit, voetbal is maar een spel hoor, wel één waar je veel geld mee kan verdienen. Die mannen liggen vooral wakker van hun marktwaarde, wat kan hen België schelen. Een land waar de ene helft weinig weet over de andere en elkaars taal haast niet spreekt. Maar geloof rustig verder in je sprookje want uw inkomen hangt ervan af.
  • Marianne Bastiaens

    6 jaar geleden
    Er gaan er hier hard verschieten en hard janken als er geen monarchie meer is maar een President. Kom achteraf niet klagen en zagen, je zal het toch niet kunnen.