VIDEO. Spectaculair ongeval in Gent: tram ramt brandweerwagen

De Nieuwevaartbrug in Gent is volledig afgesloten na een spectaculair ongeval. Een signalisatiewagen van de brandweer, die in de richting van de Palinghuizen reed voor een interventie, is er aangereden door een tram van Lijn 1. 

11 reacties

  • Chris

    6 jaar geleden
    Voorrang of niet ik moet dat kruispunt dagelijks gebruiken en dat dit nog niet eerder gebeurd is mag een wonder zijn, nu kwam de tram nog van rechts en reed de signalisatiewagen door rood, je moet dan eens door GROEN rijden als de tram van links komt want die heeft nml op dat zelfste moment ook groen en ja zelfs die kerels van dat circulatieplannetje weten dit ook want dat hebben zelf reeds vermeld in hun updates vorig jaar en tot nu toe nog steeds niet opgelost !
  • Frans Van Dam

    6 jaar geleden
    Als men nu eens oplossingen toepaste, zodat dergelijke ongevallen kunnen vermeden worden. Zo bestaat er electronics syssteem om bij het nadere van prioriteir voertuig op kruispunten alle verkeerslichten op groen gaan voor de rijrichting van het prioriteir voertuig van op afstand. Systeem bestaat reeds in Duitsland en Oostenrijk.
  • Jurgen Docx

    6 jaar geleden
    Prioritair voertuig heeft nooit voorrang , die moet hij hij krijgen als het kan. Deze tram ziet het voertuig heel laat gezien de plaats van het incident en een tram stompt niet gelijk een auto of een bus. De tram is in zijn recht.
  • Rinse Derycke Cornille

    6 jaar geleden
    Sorry voor de verwarring, maar Spoorvoertuigen hebben altijd voorrang op om het even welk wegvoertuig
  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Typisch tram of bus.