BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geen statiegeld, wel 12 miljoen extra zonnepanelen: dit zijn de belangrijkste beslissingen van de Vlaamse regering

De Vlaamse regering heeft haar superministerraad afgerond. Na een marathonvergadering van zo'n 20 uur hebben de ministers van de regering-Bourgeois zich door de zowat 180 agendapunten geworsteld. Ook over het veelbesproken afvalplan of verpakkingsplan is een akkoord bereikt. Een algemeen systeem van statiegeld komt er niet, enkel proefprojecten. Plastic zakjes zullen verboden worden.

660 reacties

  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Niet meer verwarmen met electriciteit, gas of mazout ? Waarmee dan wel ? Die hebben daar te lang in de zon gezeten denk ik. Is dit het voorbeeld is van een regering is die opkomt voor de Vlaming en Vlaanderen? Het enige dat ze kunnen is regeltjes opleggen, verbieden, belasten en in onze zakken zitten. Dan is het in het Zuiden van ons land toch veel aangenamer leven , heb ik al spijt dat ik geen joviale Waal ben.
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    Hopelijk nog 13 jaar en dan verkoop ik hier de boel en vertrek naar een land waar je nog met de glimlach naar de brievenbus durft te lopen. Hier heb ik het gehad. Als het geen Oostblokkers zijn dan zijn er wel andere dieven die onze zakken leegmaken.
  • Dries Crombez

    6 jaar geleden
    Enkel statiegeld aan snelweg tankstations en toeristische gebieden! Ik zie mij al op mijn werk ~3 blikken per dag uit die automaten halen en dan meenemen naar huis om ze dan nog eens in een grote zak naar de supermarkt te brengen waar ze dan ~50 blikken moeten natellen en het juiste bedrag uitbetalen. Of moet mijn werkgever ze zelf innemen? Gaan ze graag horen. Zet er gewoon een grove boete op 500 euro per afvalstuk in de gracht, 250 als ze het er nog zelf oprapen.
  • Karel Destomme

    6 jaar geleden
    De afrekening komt er. VB hoeft zelfs geen reclame meer te maken. Er is gewoon geen alternatief meer.
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    Wettelijke diefstal van de burger, totaal niks met milieu te maken, dat is duidelijk, hoe lang stemmen we nog traditioneel? Waanzin