Archiefbeeld van een lid van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen in actie in Aleppo. Het gaat om hulpverleners die gespecialiseerd zijn in de evacuatie van mensen vanonder het puin van gebouwen vernietigd door het Syrische leger of de Russische luchtmacht. Ze worden bedreigd met opsluiting of executie.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een lid van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen in actie in Aleppo. Het gaat om hulpverleners die gespecialiseerd zijn in de evacuatie van mensen vanonder het puin van gebouwen vernietigd door het Syrische leger of de Russische luchtmacht. Ze worden bedreigd met opsluiting of executie. © EPA

Honderden 'Witte Helmen' uit Syrië gehaald

Circa achthonderd leden van de Syrische burgerbeschermingsbeweging Witte Helmen en hun families zijn vandaag via Israël naar Jordanië geëvacueerd. Dat heeft de Israëlische legerradio bericht. 

13 reacties

  • johan debue

    6 jaar geleden
    Hier is iets niet pluis aan toch raar dat ze niet mogen in handen vallen van Assad ze weten te veel.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    De plaatselijke bevolking kent ze maar al te goed! Zodra ze niet meer door de rebellen beschermd worden loopt inderdaad hun leven gevaar.
  • paul De Wachter

    6 jaar geleden
    Het schouwburgpersoneel betaalt door de westerse alliantie met de USA opgeleid en betaald door USA, Israël en Turkije uit Syria gehaald. Einde van hun show, toneelspel voor Pallywood. De helden die het voor elkaar kregen tot driemaal hetzelfde kind te redden op diverse plaatsen. De kerels die gifwolken, Saringas trotseren zonder bescherming. De betaalde gangsters die een false flag gas bombardement ensceneerden in Allepo, Douma, Idlib en andere steden enz.....
  • Jef joossens

    6 jaar geleden
    De Duitse bevolking zal content zijn :-)
  • Rene Janssens

    6 jaar geleden
    Zijn dit niet diezelfde die als enigste beelden hadden van de gifgasaanval die door niemand anders is bevestigd?