© Lokale Politie Antwerpen

Twintiger probeert alcoholcontrole te ontvluchten en crasht

Een 24-jarige bestuurder is zondagochtend gearresteerd nadat hij een alcoholcontrole had proberen te ontvluchten en vervolgens was gecrasht. Hij legde een postieve ademtest af en is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

dvd

De controle vond zondagochtend plaats op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen. Een bestuurder probeerde aan hoge snelheid weg te vluchten.

“Hij kwam na een korte achtervolging tot stilstand op de hoek van de Zeevaartstraat met de Godefriduskaai toen hij aan hoge snelheid de bocht nam en de boordstenen raakte”, zegt de politie in een persbericht. “De verdachte zette zijn vlucht te voet verder, maar werd gevat toen hij zich onder een geparkeerd voertuig probeerde te verbergen.”

De man legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn voertuig moest getakeld worden.

Tijdens de controle werden in totaal 48 bestuurders gecontroleerd, zeven van hen liepen tegen de lamp. Vier van hen bliezen alarm. Hun rijbewijs werd voor 3 uur ingetrokken en ze krijgen een boete voorgeschoteld. Drie bestuurders legden een positieve speekseltest af, hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER