Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. © Photo News

Binnenkort aanvullend pensioen voor iedereen die werkt: tot 1.600 euro extra sparen per jaar

pensioenenWerknemers die een laag aanvullend pensioen hebben of die er geen toegang toe hebben, kunnen binnenkort toch een vrijwillig pensioen van de tweede pijler opbouwen. De ministerraad zet het licht op groen voor een wetsontwerp van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).

77 reacties

  • Eddy vandeweyer

    6 jaar geleden
    Weer een regeltje om het pensioen bedrag naar beneden te krijgen.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Wat is dan het verschil met de derde pensioenpijler als wij zelf voor die tweede pensioenpijler moeten betalen ipv de werkgever? Veel werknemers hebben het nu al moeilijk om de eindjes op het einde van de maand aan mekaar te knopen. Dit is dus geen maatregel voor de gewone werknemer maar enkel voor de betere klasse!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De cijfers komen van de FOD, Christian Alex. Onze eigen overheid. En de sterftecijfers zijn gebaseerd op de statistieken van het rijksregister. De plaats waar geboortes en sterftes correct bijgehouden worden. En aangezien onze samenleving nu vooral uit tweeverdieners bestaat vervalt ook dat argument dat bij overlijden het pensioen naar de overlevende partner gaat. Die heeft nu bijgedragen en trekt zijn.haar eigen pensioen.
  • Sandra Goffart

    6 jaar geleden
    Laat ze het pensioen berekenen op je bruto loon daar is ook belastingen op betaald geweest dus altijd juist
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Mr Denil, je moet wel de actuele cijfers in België gebruiken. Oudere tabellen of sterftecijfers van elders zijn niet relevant. Bij vroegtijdig overlijden gaat het pensioen naar de overlevende partner.