© ROB TV

VIDEO. Wegdek E314 komt (opnieuw) omhoog door hitte

De hittegolf die ons land in zijn greep heeft, doet nu ook het wegdek op verschillende plaatsen in ons land naar boven komen. Net als vorig jaar is dat ook het geval op de E314 in en rond Aarschot. In de richting van Leuven zijn twee rijstroken afgesloten. Het is nog niet geweten wanneer het wegdek hersteld zal zijn.

fivr, gjs

Het wegdek is omhoog gekomen ter hoogte van afrit 22. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het agentschap doet al het mogelijke om de snelweg zo snel mogelijk te herstellen. Een aannemer zal donderdagavond het wegdek met koud asfalt tijdelijk herstellen, maar het is niet zeker of de rijweg dan al kan opengesteld worden, luidt het. Afhankelijk van de hitte volgende week wordt dan zo snel mogelijk een definitieve herstelling gepland.

Verkeer kan nog steeds door en wordt via de lange oprit van Aarschot op de E314 omgeleid. De politie blijft aanwezig tot de aannemer met signalisatie ter plaatse is.

Een jaar geleden raakte het wegdek van de E314 in Aarschot al eens zwaar beschadigd door de hitte. Dat zorgde toen voor heel wat verkeershinder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer