AFP
Volledig scherm
© AFP

Tienduizenden betogers in Rusland tegen pensioenhervorming

In diverse Russische steden zijn vandaag tienduizenden mensen op straat gekomen voor betogingen tegen de pensioenhervorming die de regering van president Vladimir Poetin en premier Dmitri Medvedev wil doorvoeren. In de hoofdstad Moskou zijn er volgens de organisatie 100.000 betogers, volgens de journalisten ongeveer 10.000.

6 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Inderdaad vroeger was het ook zo.
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    Wel, ze moeten maar naar een kapitalistisch systeem naar westers model gaan: de pensioenleeftijd zal dan snel 68 jaar zijn, voor mannen en vrouwen. Oproerkraaiers zoals Navalny zijn er natuurlijk weer snel bij.
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Overal hetzelfde, de werkmens is de slaaf van zij die in de regering zitten. Het zweet van de werkmens moet de gelddorst lessen van de graaiende politici!
  • Guy Goethals

    6 jaar geleden
    60 voor mannen en 55 voor vrouwen , zo was het hier 15j geleden ook. En zie de generatie van toen pas gepensioneerden is quasi nog steeds in leven en goed en wel gezond.
  • johan fransaert

    6 jaar geleden
    het begint een wereldwijd probleem te worden verhoog de pensioenleeftijd zodat we van de gewonnen bijdragen voor het pensioen zo weinig mogelijk moeten uitbetalen. ze beginnen te klinken als de doorsnee private verzekering.