iStock
Volledig scherm
© iStock

Aantal wagens met automatische versnellingsbak verdubbeld

autoIn zeven jaar tijd is het aantal auto's met automatische versnellingsbak in ons land verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS opvroeg bij automobielfederatie Febiac. 

96 reacties

  • Joris Peeters

    4 jaar geleden
    Ik heb met vanalles gereden maar ééns je met een (goede) automaat rijdt,wil je niets anders meer. Relaxt rijden!
  • Theo Schuermans

    6 jaar geleden
    Onze volgende auto wordt ook een automaat, maar ik ben er een beetje bang voor. Ik heb altijd met een handgeschakelde gereden.
  • Heinrich De. Jonckheere

    6 jaar geleden
    Met uitzondering van sportwagens worden echte klassewagens enkel nog met automaat geleverd.Die manuele bakken tellen trouwens steeds meer versnellingen(sommige merken nu al 8)waardoor men continu schakelt.Geef mij maar een automaat.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    AUTOMOTOR VOX zondag heeft de mythe die constructeurs aangeven automaat zuinig is getest met 2 Golf en 2 Porsche,automaat & handgeschakeld.Na 160km weg/stadverkeer verbruikte de Golf automaat 0.2l en de Porsche 0.9l MEER dan handgeschakelde broertjes.Besluit test:automaat Golf is niet alleen 2034€ ,Porsche net geen 10000€ duurder,verbruik is dus nog steeds hoger en onderhoud automaat ook nog eens duur,maw de consument wordt weer dik belogen.
  • Robert VAN LAERE

    6 jaar geleden
    Veel veiliger en zuinig, maar te duur, want je krijgt geen € meer terug dan voor een handgeschakelde. De regering heeft de overname van diesels totaal vernietigd . 21% op elke nieuwe gekochte auto en diesel aan de pomp nu duurder : Dieven !!!!